Mammabubblan x 2

Bloggen började mitt i mammabubblan runt Max och nu har den tagit lite ny fart sedan lillebror Erik kom till världen.

måndag, maj 21, 2007

No more amning

Nu är det slutammat. Eller egentligen så var det så redan i fredagskväll. Har lyckats undhålla mig att servera min son bröstet, fastän han bra gärna skulle vilja. Även jag vill nog för den delen, men nu är det banne mig välling som gäller istället. Någon gång måste man ju sluta och det känns verkligen som att det är dags inför heltidsjobb och den annalkande sommaren. Dessutom kanske nätterna blir bättre då också. Natten till idag sov Max gott till 04.45 och därefter drog han i sig lite välling och sov vidare till kl. 07. Ett uppvaknande på natten är nästan rekord. Han har visat tendenser till det här redan förra veckan, så jag hoppas att det blir en vana. Vågar dock inte dra på för höga växlar ännu, utan avvaktar några nätter till.

En annan sak som vi måste få ordning på nu är när han somnar in för kvällen. De senaste veckorna har han sovit 2 ggr per dag och det sista tillfället blir ofta för långt och för sent. Somna gör kvällen gör han inte förrän 21-21.30 och då blir det så lite kväll över för vuxentid. Ska försöka få till att han sover 1 g per dag - så det blir hårdträning nu ett par dagar framöver.

3 kommentarer:

Klockan 21 maj, 2007 22:27 , Blogger Anette sa...

det är slutammat här med sedan någon vecka tillbaks. och rackarns vad de spände ett tag de där mjölkpaketen, samtidigt som man kände sig som världens elakaste mattant som vägrade servera någon mjölk. men nu fungerar allt bara finfint. och det är skönt att inte vara oumbärlig nattetid när man jobbar heltid.

hoppas ni har det bra! visst går dagarna undan...

 
Klockan 22 maj, 2007 20:11 , Anonymous Anonym sa...

Det går nog bra Linda, morfar har ju som bekant inte mycket att komma med när det gäller bröstmjölk :) och där sov han ju bra hela natten.

 
Klockan 22 maj, 2007 23:23 , Anonymous Anonym sa...

Det kommer säkert att gå bra, för som sagt morfar hade inget att komma med. Han var verkligen en liten ängel när vi fick ha honom under helgen. Tusen tack för det.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida