Mammabubblan x 2

Bloggen började mitt i mammabubblan runt Max och nu har den tagit lite ny fart sedan lillebror Erik kom till världen.

lördag, mars 17, 2007

Grannsämja



Man kan säga att vi kommit lite på kant med våra nya grannar. De flyttade in i början på februari efter de optimala grannarna. De som bodde där tidigare hade ju en liten kille som bara var någon månad äldre än Max. De är saknade kan man säga.
Hur som helst de nya grannarna presenterade sig efter att ha bott här i ca 2 veckor genom att kasta in en lapp i brevlådan. Det stod att de hade konstaterat att det var lyhört här och de bad oss ta hänsyn till det.... What - vi fattade nada och blev mest bara irriterade. Vi hade inte gjort något störande på några udda tider. Ett tag tänkte vi storma ner till dem och läsa lusen av dem, men vi hoppade över det. Något vi kanske inte skulle ha gjort för imorse fick vi ännu en lapp. Den här gången var det mer kraftfullt formulerat.. jag citerar ordagrant "Snälla, som vi tidigare påpekat så är det väldigt lyhört här. Vänligen respektera det. Vi vill slippa bli väckta på helgerna då vi är lediga. Undvid springande barn och vuxnas hälar i golvet åtminstone på helgerna före kl 10. Hälsn Micke & Linda"
Väldigt intressant med tanke på att Max inte går själv ännu.... Däremot så låter det en del från grannarna ovan. De har en liten glad 5 åring som har lite spring i benen ibland. Vi hör det och har konstaterat att det låter, men det är ju ljud som måste få förekomma. Det är ju inte förbjudet att bo med barn i stan - och de måste ju faktiskt få leka och leva lite rövare - det är ju en del av barndomen och hur man utvecklas.

I dag lät vi dock inte vänta med reaktionen. Roger drog på sig kläder och gick ner och ringde på. Först tänkte de inte öppna, men efter en stund tog de tydligen mod till sig. Lite paffa blev de allt när vi inte har något springande barn, utan att de är de ovan. De fick också veta att de inte kan hindra varken oss eller grannarna att leva våra liv. De kunde kanske hålla med om att hälar i golvet var lite överdrivet skrivet - men någon tydlig ursäkt verkar inte ha förekommit...
Nu har vi varit ute och promenerat i några timmar och mycket av ilskan har runnit av, men fortfarande har man en dålig känsla. Vi kan bara inte förstå hur man kan agera och tänka som de gör. Undrar hur det blir den dan de skaffar barn.... Jag säger bara stackars unge i så fall!

6 kommentarer:

Klockan 17 mars, 2007 14:52 , Anonymous Anonym sa...

För att göra historien mer intressant så ägnade sig de skrivande grannarna åt att bygga om i sin lägenhet kvällen innan sin andra lapp. Slagborrmaskinen gick för fullt till efter kl 23. Undrar verkligen om de reflekterat över att de då "inte respekterade" vår sons sovtider, han sover nämligen från kl 20.
Men det är klart, 10 timmar senare så är ju stackarna så trötta efter ombyggationen och måste få sova...buhubuhu....fucking unbelivable

 
Klockan 17 mars, 2007 15:11 , Anonymous Anonym sa...

Hahaha, era grannar borde få bo i vår lägenhet några dagar. Här ovanför spelas nämligen musik så högt att man lätt kan sjunga med i texterna, ALLA tider på dygnet!

Och att ni skulle måsta tassa på tå fram till TIO lixom!? WHAT? Okej att man kanske inte behöver leva rövare före åtta på helgerna...men tio...det är ju rent löjligt... Speciellt med tanke på det Roger skrivit om slagborren... Jiiiz!

Näe, vissa grannar behöver lite pisk ibland helt enkelt, hehehe

Hoppas ni har en skön lördag och att ni har tagit på en stäppskor hela högen! Moowwhahaha

kram ;)

 
Klockan 17 mars, 2007 19:57 , Anonymous Anonym sa...

Fy fn vilka grannar, tur att våra bor några meter bort i alla fall.
Vi vaknade förra sommarn av att det var småbarn som var ute och lekte stax efter kl 6 på morgonen och hur pigg är man då??? Men men hellre ungar som leker än era tjurskallar till grannar.
ha de, vi höres

 
Klockan 18 mars, 2007 17:29 , Blogger Camillas lockar sa...

Men de får de väl för f*n köra in öronproppar i öronen då! Herregud. Vilka gnällspikar. De har kanske bott i villa hela sitt liv och nu får de chocken Allan i lägenhet. Buhuuu. Välkommen till verkligheten. De kommer inte att kunna skaffa barn. De låter för mycket.

 
Klockan 18 mars, 2007 18:17 , Anonymous Anonym sa...

Men jösses! VIlka idioter de ska nog inte bo i lägenhet.... Kram på er

Ja jag har ju klagat på nya grannens ljudniv på sin stereo. Men han måste vara döv då han hävdar att det är lyhört när jag fick stå i dörren och SKRIKA för att be honom att sänka ljudet. Skratt

 
Klockan 22 mars, 2007 11:22 , Blogger Ninna sa...

Värsta trevliga grannarna som vill att ni ska sänka ljudnivån medan de kan borra för fullt när de vill!? Suck! Man blir ju bara så trött på sånt där!

Vi bor också väldigt lyhört, men som tur är så bor det väldigt många barnfamiljer i vårt hus så alla verkar ha förståelse för diverse oljud.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida