Mammabubblan x 2

Bloggen började mitt i mammabubblan runt Max och nu har den tagit lite ny fart sedan lillebror Erik kom till världen.

onsdag, december 13, 2006

Lusse lelle

I morse glömde familjen helt bort att det var lucia. Det får allt bli lite lussefika ikväll istället. Hur som helst så fick Max ändå uppleva ett riktigt fint Luciatåg när vi var och julklappsshoppade i Gallerian. Han kikade lite grand, men tröttnade relativt fort.

Det är inte helt lätt att gå och shoppa med en liten kille i barnvagn. I leksaksbutiken trivdes han som fisken i vattnet, men i övrigt så var det inte så väldans kul. Man får ta lite åt gången helt enkelt. På väg hem så stod det några småtjejer och sjöng längs Västerlånggatan. De var bara 7-8 år, men otroligt duktiga. Så för en gångs skull lämnade jag alla mina småpengar i hatten som låg på gatan. Hade lämnat kameran hemma, annars hade de så klart fått vara med här. De tyckte att Max var finaste bebisen som gått förbi (ytterligare en anledning att ge dem pengar:-)

Utvecklingsmässigt så sker det mest på puss och krypfronten just nu. Max har lärt sig pussas och gör det mycket och gärna. Ibland blir det med liten plutmun och ibland vill han kyssas..;-) Det kanske inte lämpar sig för alla tillfällen, men det har han inte fattat ännu. Krypmässigt går det framåt. Han står på knä mest hela tiden och tar sig fram några små försiktiga kryp, sedan hasar han ner med benen och ålar sig fram som en mask. Nu är ingen zon i lägenheten död längre. Han kan ta sig precis överallt och gör det. I går tog jag och beställde en krypstrumbyxa från www.krypbaby.com . Kanske lite dyra, men dessa parkettgolv underlättar ju inte krypandet direkt. Hoppas att de levereras fort, så att han verkligen får nytta av dem.

1 kommentarer:

Klockan 14 december, 2006 09:12 , Anonymous Anonym sa...

*skrattar* ja visst är det med tudelade känslor som man ser på framgångarna med krypningen. inget mer stillasittande i soffan.. och vi som hade räknat med att vår lilla skulle sova mer, fick helt och hållet tji.

småbarnspussar låter ljuvligt!
/Anette

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida