Mammabubblan x 2

Bloggen började mitt i mammabubblan runt Max och nu har den tagit lite ny fart sedan lillebror Erik kom till världen.

fredag, februari 23, 2007

Sluta amma - det går ju inte över en natt fattar du väl mamma

Den här veckan har vi åtminstone varit konsekventa på en sak. Max har somnat i sitt rum - kanske inte riktigt själv i sängen, men man har kunnat lägga ner honom där åtminstone. Det har inte fungerat på några veckor innan. Då har han sussat i vår säng. Eftersom det vore skönt att få tillbaks lite egen plats i sängen så har vi nu inlett operationen sova i egen säng (igen). Har tänkt att ta det lite etappvis, så igår försökte jag mig på att han och jag skulle sova i gästsängen i hans rum när han inte ville ligga kvar i spjälsängen. Ja det gick ju fint - föresatsen att inte amma fick dock flyga sin väg illa kvickt. Gjorde ett tappert försök att vyssja honom, men det är nästintill omöjligt att få honom att bli lugn utan att han får sig en liten slurk. Skam dock den som ger sig, nu ska här försökas tills det verkligen fungerar!

Apropå mat så skulle Max prompt äta själv härom dagen. Han tyckte dock att skeden var överskattad, det verkade ju faktiskt som man skulle dricka fruktpurén:-) Behöver jag säga att det var fruktpuré precis överallt när han hade ätit klart.
En ny vana som Max har lagt sig till med är att klättra på allt. Soffbordet klättrades ju på för kanske 2 veckor sedan, så det visste vi ju. Nu har han dock börjat klättra upp i sin gåstol - men inte för att sitta i den utan för att ligga på den. Känns lite halvfarligt, så nu kanske det snart blir gåvagn istället. Han har förövrigt inte riktigt släppt taget och gått själv ännu. Misstänker att det tar ännu ett par veckor. I övrigt så pratas det friskt - ibland hör vi hela ord och satser - men det borde bara vara slumpen för inte kan man säga - "pappa pratar" - "du är dum" - när man inte ens är 11 mån fyllda.

Varje gång vi går ut blir Max själaglad. Han försöker fånga snöflingor om det snöar och ser ut som han är i sjunde himlen. Häromdagen när vi var i lekparken fick han gunga i en av babygungorna och det var mycket populärt.

4 kommentarer:

Klockan 23 februari, 2007 09:54 , Anonymous Anonym sa...

Hej!
Vilken kille, är han alltid glad.
Jag tror att han kanske är sur någon gång men det är nog inte så ofta. Dricka pure går nog bra om man är så liten, sked att stoppa i munnen är nog inte så bra med tanke på motoriken.
Mormor

 
Klockan 24 februari, 2007 16:09 , Blogger Camillas lockar sa...

Haha, ja, superhärligt mat-bilder! Tur (?) att Peo inte är sugen på att kladda ner sig sådär ännu. Måste ju köpa fler kläder först :-) Vi längtar efter snöutflykt med varm choklad efteråt!

 
Klockan 25 februari, 2007 02:10 , Blogger Kajsa sa...

Hjälp, stora killen! Kul. Otroligt att det går så fort. Känns som om Lydia är mil bort från det mesta av det som Max håller på med.. fast hon är ju i alla fall lite yngre. :-) Kan du förstå att han snart är ett år gammal! Jag tycker det känns makalöst att det är så snart som Lydia fyller - ett-åringar! Hur hamnade man här? ;-)

 
Klockan 25 februari, 2007 16:34 , Blogger Camillas lockar sa...

Förresten! Jag har utmanat dig på några kuliga frågor. Är annars ingen list-tjej alls, men den här var faktiskt ganska kul. Är nyfiken på dina svar... eller hatar du sånt här (också)? :-)

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida