Mammabubblan x 2

Bloggen började mitt i mammabubblan runt Max och nu har den tagit lite ny fart sedan lillebror Erik kom till världen.

onsdag, mars 28, 2007

Vårshopping

Igår slog det till - det där habegäret. Våren brukar ha den effekten på mig - plöstligt så måste man ju bara uppdatera garderoben lite... Det blev ett par tröjor, ett par byxor, en blus och en toksnygg trenchcoat från MQ för... (lite dyr, men kunde inte hålla mig). Jag har ju faktiskt inte köpt någon vårjacka på 5 år, så det känns rätt ok ändå. Dessutom så var de andra kläderna rätt billiga.


Idag har jag fixat lite skor till Max. Ett par promenad/gympadojjor och ett par gummistövlar. Det var väldigt intressant att prova ut skorna. Jag gick till Barnskospecialisten på St Eriksgatan. Riktigt bra service och ett stort sortiment. Fick konstaterat att Max har lite höga vrister och hade en spännvid på 22-25 i storlek. Det var helt beroende av märket. Adidas hade små skor och där var 25 lagom. Ecco och Kavat var stora i storlekarna och där fungerade 22 utan problem. Till slut blev det ett par schyssta Ecco och ett par Tretorn Petson & Findus gummistövlar.


När Max åt sin kvällsmat, så fick jag en glad överraskning. Han hällde inte ut maten och han försökte verkligen använda skeden. Det kändes så skönt att inte behöva torka massa gröt från golvet:-) Hoppas att det är en positiv trend som startade...
I morgon fyller käraste lilla Maxen 1 år. Det känns helt förunderligt att tiden gått så fort. Man undrar liksom hur det är möjligt att den där lilla filuren som kom ut och vägde 3520 g och var 53 cm lång har vuxit och blivit så stor. Nu har jag inte någon färsk vikt och längd på honom men senast vi mätte så var han 80,5 cm och vägde 10,66 kg. Just nu är han i en fas då han älskar att vinka. Ser han några ungar ute på gatan så vinkas det hejvilt och så ropar han något som liknar hejhej.. Han har också ett väldigt behov av att tala om att han ska ha saker - mi mi ropar han när han vill ha något. Väldigt ofta är han väldigt glad den lilla sonen, men han kan också konsten att trotsa och reta mamma. Han kan låta och skrika väldans mycket även om vissa inte tror det. Idag på little gym, så fick han en kommentar av en pappa att han var den gladaste bebisen på stället.
I morgon blir det så klart paket i sängen, kalas med polarna och lite extra god mat mm. Hoppas att det blir en kul dag - även om han antagligen inte kommer minnas den:-)

6 kommentarer:

Klockan 28 mars, 2007 23:21 , Blogger greentova sa...

oj vilka fina skor!
och grattis till Maxen!! hoppas han får en bra dag med tårta och fina presenter :-)

 
Klockan 29 mars, 2007 06:50 , Blogger Anette sa...

*massor med grattiskramar* från oss!!
verkligen jättefina skor.
och helt obegripligt att det redan gått ett år.

 
Klockan 29 mars, 2007 11:50 , Anonymous Anonym sa...

Grattis kramar till gullungen
vilka fina stövlar ;)
det är skillnad på mina fula
mullestövlar... får nog köpa nya jag också.

 
Klockan 29 mars, 2007 11:50 , Anonymous Anonym sa...

Grattis kramar till gullungen
vilka fina stövlar ;)
det är skillnad på mina fula
mullestövlar... får nog köpa nya jag också.

 
Klockan 29 mars, 2007 12:17 , Anonymous Anonym sa...

Grattis våran lilla solstråle
och så har du fått så fina skor.
Kramar farmor och farfar

 
Klockan 29 mars, 2007 13:26 , Anonymous Anonym sa...

Ja han är ju glad tills han hör mammas röst *Skratt* JÄttegrattis till Maxen!!!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida